Glimt fra inspirationskonference:

Til liv og glæde - en weekend om det gode liv i eksil

København d. 1.-3. november

Livet er ikke altid perfekt. Sådan indledte en congolesisk flygtning sit indlæg på Tværkulturelt Centers konference i København første weekend i november med temaet: ”Til liv og glæde: Det gode liv i eksil.” Selv var han adskilt fra kone og børn i otte år på grund af krigen i hjemlandet. I Danmark skulle han starte helt forfra. Det kan man ikke uden hjælp fra etniske danskere, understregede han.      

SAMTALECAFE: Hvad det vil sige at være flygtning i det lange perspektiv var emnet for en samtalecafé mellem tidligere overrabbiner Bent Melchior, der er født samme år som Anne Frank og af nazisterne tiltænkt samme skæbne, og 32-årige HF­-studerende Merna Alhozy, der kom alene til Danmark som flygtning fra Irak, da hun var 13 år. Begge måtte flygte som teenagere - en oplevelse, der har præget dem for livet. I en halv time fortalte den 90-årige tidligere overrabbiner om sine oplevelser som flygtning under Anden Verdenskrig og sin livslange solidaritet med verdens flygtninge.    

HÅBSBÆRER: At det er muligt at vælge livet i glæde og taknemmelighed over at være i live - ofte imod alle odds, var et gennemgående tema på den velbesøgte konference, der samlede 130 danskere og nydanskere fra hele landet. De kom, fordi de var nysgerrige på at lære mere om livet i eksil, og hvordan kirken kan være håbsbærer midt i det svære.

KULTURMØDET: Og alle blev klogere, da oplægsholdere fra Myanmar, Zimbabwe, Iran og Grønland med overskud og glimt i øjet fortalte om at håndtere kulturmødet og få et meningsfuldt liv i et land, hvor alt er nyt, om udfordringer og ensomhed og hvordan man kommer videre. Om had til gamle fjender, og hvordan hadet kan forsvinde i mødet med den kristne tro.

BEHOV FOR BESKYTTELSE: I et foredrag om glæden, der blev væk, understregede tidligere generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm, at det først og fremmest er konflikter ude i verden, der er bestemmende for, hvor mange flygtninge, Danmark modtager. Men uanset antallet må vi aldrig tabe blikket for det enkelte menneske eller for flygtninges behov for beskyttelse.  

SEMINARER: Lørdag kunne deltagerne vælge mellem forskellige seminarer om emner som at overleve tortur, trafiksignaler i kulturmødet, asylpolitik mellem idealer og virkelighed, hvordan man som kristen med muslimsk baggrund opbygger en ny identitet, og sang og musik i kirkernes integrationsarbejde.  

JUBILÆUMSMOSAIK: På konferencen blev Tværkulturelt Centers 25-års jubilæum markeret med international kagebuffet og en jubilæumsmosaik i ord og toner, der spændte fra eritreansk kirar til firstemmigt kinesisk kirkekor, afrikansk gospel fra Cameroun og indisk kirkesang på malayalam. Hertil foto- og kunstudstilling og kinesisk festbuffet tilberedt af Chinese Church in Copenhagen - en af de tre migrantmenigheder, der stod for konferencens hovedmåltider fra det globale verdenskøkken.  

Blandt deltagerne var 25 tidligere og nuværende asylansøgere, hvoraf mange var indkvarteret privat hos danske familier under konferencen.

Konferencen var arrangeret af Tværkulturelt Center i samarbejde med ni kirkelige organisationer, mødesteder, menigheder og migrantkirker. 

 

 

 

Kommende events

TEMADAG
Traumatiserede flygtninge og langtidsholdbare frivillige
Bethesda, København
5. oktober kl. 10-16

 

Middag på Tværs - Filippinsk aften

Buddinge Kirke, Søborg

25. oktober kl. 17:30

 

Inspirationskonference

Livets Gud: Finding hope and joy in a new country
Aarhus d. 8.-10. nov.

 

Søndagens tekster

Bibeltekster på arabisk,
farsi, tigrinya og engelsk

Migrantmenigheder

Vejledning: Hvordan organiserer man sig i DK?

JUL i mange lande

24 opskrifter og interviews


Forside

 

84 sider: 100 kr

Læs mere

Video

Frihed til at drømme

Interview med ung afvist asylansøger

Konverteret - og hvad så?

Nydanske konvertitter i folkekirkelige fællesskaber

 

Konvertithfte forside

 

 

 

 

 

 

 

 

 

55 sider: 70 kr. 
Læs mere

 

Migranter synger

Migrantkor

i folkekirkens rum

 

Migranter.synger

Læs mere

Glem ikke gæstfriheden

Folkekirkens møde
med asylansøgere

 
Glem ikke gstfriheden Forside Download

Det gode samarbejde

Migrantmenigheder
og folkekirken

 Det gode samarbejde omslag

Læs mere

Med andre øjne

Migranters møde
med folkekirken

 

14021 TKC medandreojne

Læs mere

Kirke og migration

Principper-folder-reduceret10 principper Download

Tro, eksil og eksistens

Danmarks største samling af interviews med nydanskere fra 40 lande om liv og tro.
Selamawit-rettet lav 6646

Tværkulturelt Center på

facebook-logo

Medlemmer: 168 folkekirkesogne, kirkelige organisationer og migrantmenigheder m.fl.
Formand: Tidligere sognepræst Inge With Johannesen - Netværkskoordinator: Birthe Munck-Fairwood
Tværkulturel medarbejder: Ann Juul Kjestrup - Regnskabsfører: Ilse Due