INTEGRATIONSPRIS TIL IRAKISK FLYGTNING FRA ÅGERUP

Den 59-årige elektrotekniker Samir Bagi har modtaget Tværkulturelt Centers integrationspris Årets Krus - Årets Knus 2018. Prisen, der består af krus, en kurv og et diplom, blev overrakt af tidligere overrabbiner Bent Melchior på Tværkulturelt Centers forårskonference i København med temaet ”Den gode integration – andre fortællinger”.

IMG 9370IMG 9363

Samir Bagi kom til Danmark i 2000 som flygtning fra Saddams Husseins Irak sammen med sin syvårige søn. Efter to år fik han familiesammenføring med sin kone Busra og de to yngste børn. 18 år senere er han et inspirerende eksempel på vellykket integration - og på en tidligere flygtning, der i dag er med til at gøre hverdagen lettere for nyankomne flygtninge.  

Som elektrotekniker fandt Samir Bagi hurtigt arbejde som radiomontør i Danmark, og i 2008 blev han den første flygtning i Roskilde Stift, der blev medlem af menighedsrådet ved Ågerup Kirke, hvor han fortsat er aktivt engageret i kirkens liv. Da byen for to år siden modtog et større antal flygtninge fra Syrien og Eritrea, tog han initiativ til Etnisk Forum - et brobygningsprojekt med café og samvær i sognegården, der samler sognets beboere på tværs af religion og etnisk oprindelse. Hertil kommer et tilbud om dyrkning af private gårdhaver, hvilket har været meget populært.

I dag fungerer Samir Bagi som en værdsat kulturtolk, der har været med til at skabe tryghed og trivsel for de nyankomne familier. Samtidig har han med sit personlige nærvær, kulturelle indsigt og gode humør formået at nedbryde barrierer og skabe større gensidig forståelse i lokalområdet.

I sin tale understregede Bent Melchior, at prisen både blev givet for en personlig indsats for at blive integreret i et nyt land, hvor der stilles mange krav til de nyankomne om at ændre hele deres livsform, og for et bemærkelsesværdigt overskud til at hjælpe andre med at finde sig til rette i Danmark:

- For det hele. I Danmark besluttede du, at du ville være aktiv og positiv og gøre noget godt. Og det har du gjort. I dag, 18 år senere, er det dig, der hjælper nye borgere. For du har selv været i den situation, om de nu er i. Og dermed er du den allerbedste lærer, nogen kan få – og en inspirerende repræsentant for de mange irakere i Danmark.dig har kirken været en indgang til fællesskab i et nyt land. Som kaldæisk kristen har hele dit liv været gennemsyret af tro. Du erfarede tidligt, at Gud findes over det hele. I Danmark besluttede du, at du ville være aktiv og positiv og gøre noget godt. Og det har du gjort. I dag, 18 år senere, er det dig, der hjælper nye borgere. For du har selv været i den situation, om de nu er i. Og dermed er du den allerbedste lærer, nogen kan få – og en inspirerende repræsentant for de mange irakere i Danmark.

Der bor 32.494 irakere i Danmark. Heraf har 22.376 dansk statsborgerskab. Knap en tredjedel er født i Danmark. (Danmarks Statistik 1. jan. 2018)

Jobopslag

REGNSKABSFØRER

Til kontor på Indre Østerbro søger

Tværkulturelt Center
en erfaren regnskabsfører
8-10 timer om ugen.

Tiltrædelse snarest.

Læs mere

 

Kommende events

Tværkulturelle sommerlejre/Farsi sommerkonference:

Se under
Kalendarium/Andet

 

InspirationsDage
for migrantpræster
og ledere

Brogaarden, Middelfart
8.-10. august

 

Migrantkirkernes Domkirketræf

Vor Frue Kirke, København

25. sept. kl. 17

 

Inspirationskonference

Aarhus d. 8.-10. nov.

 

Søndagens tekster

Bibeltekster på arabisk,
farsi, tigrinya og engelsk

Migrantmenigheder

Vejledning: Hvordan organiserer man sig i DK?

JUL i mange lande

24 opskrifter og interviews


Forside

 

84 sider: 100 kr

Læs mere

Video

Frihed til at drømme

Interview med ung afvist asylansøger

Konverteret - og hvad så?

Nydanske konvertitter i folkekirkelige fællesskaber

 

Konvertithfte forside

 

 

 

 

 

 

 

 

 

55 sider: 70 kr. 
Læs mere

 

Migranter synger

Migrantkor

i folkekirkens rum

 

Migranter.synger

Læs mere

Glem ikke gæstfriheden

Folkekirkens møde
med asylansøgere

 
Glem ikke gstfriheden Forside Download

Det gode samarbejde

Migrantmenigheder
og folkekirken

 Det gode samarbejde omslag

Læs mere

Med andre øjne

Migranters møde
med folkekirken

 

14021 TKC medandreojne

Læs mere

Kirke og migration

Principper-folder-reduceret10 principper Download

Tro, eksil og eksistens

Danmarks største samling af interviews med nydanskere fra 40 lande om liv og tro.
Selamawit-rettet lav 6646

Tværkulturelt Center på

facebook-logo

Medlemmer: 168 folkekirkesogne, kirkelige organisationer og migrantmenigheder m.fl.
Formand: Tidligere sognepræst Inge With Johannesen - Netværkskoordinator: Birthe Munck-Fairwood
Tværkulturel medarbejder: Ann Juul Kjestrup - Regnskabsfører: Ilse Due