September 2017

Glimt fra Regnbuekonference i Københavns Domkirke

Se fotos

Præster og ledere fra 12 migrantmenigheder i Københavns, Roskilde og Helsingør stifter fortalte om visioner, glæder og udfordringer på den årlige regnbuekonference i Københavns Domkirke tirsdag aften, hvor også flere biskopper og den katolske kirkes generalvikar deltog.

Biskop Peter Fischer-Møller fra Roskilde Stift understregede, at den kirkelige mangfoldighed, som migrantmenighederne repræsenterer, er en stor berigelse for folkekirken.

”Kristendommen forener på tværs af sprog, kulturer og verdensdele. I giver os et globalt perspektiv. Tak for det,” sagde biskoppen blandt andet i sin tale til de godt 80 deltagere, der repræsenterede menigheder med rødder i Vietnam, Kina, Myanmar, Filippinerne, Eritrea, Burundi, Rwanda, Ghana, Cameroun, Serbien, Rumænien og Sverige. 

 

Konferencen var arrangeret af Det mellemkirkelige Stiftsudvalg i Københavns Stift i samarbejde med Tværkulturelt Center.    

 

Det sagde de:

 

"Vi ser vores kirke som et tilflugtssted for au pair piger, der er langt væk hjemmefra. Her kan de komme og få hjælp, omsorg og opmuntring." Filippinsk menighedsleder

 

"For afrikanere kan en gudstjeneste i folkekirken godt være lidt kold. Derfor har vi brug for at samles og holde kirke på vores traditionelle måde." Vestafrikansk menighedsleder

 

"Vores motto her i Danmark er, at vi alle er ét i Kristus."  Burmesisk menighedsleder

 

"Vi får stadig flere dansktalende børn. Måske vil vi en dag holde gudstjenester på dansk." Kinesisk menighedsleder