September 2017

Hvor blev glæden af? I medierne fortælles historien om den fejlslagne integration. Men der er mange andre historier, som også skal fortælles. Historier om mennesker, der i sin tid er kommet hertil udefra, og som i dag bidrager aktivt til det danske samfund med deres arbejdskraft, kompetencer og livserfaring. Mennesker, der spreder masser af livsglæde i hverdagen.

          

Tværkulturelt Centers konference
LAD GLÆDEN GRO den 3.-5. november sætter fokus på integration og livsglæde. Hvad kan vi lære af flygtninge og migranter om tro og livsglæde, når alt står på spil? Hvordan kan kirkerne hjælpe nyankomne flygtninge med at genfinde glæden i en ofte presset hverdag i et nyt land? Hvordan bliver vi medarbejdere på hinandens glæde? 

Programmet byder blandt andet på bibelrefleksion om glædens teologi ved tidligere chefkonsulent
George Thomas, hovedforedrag om flygtninge med traumer ved psykolog Lars Koberg Christiansen og samtalecafé med tidligere overrabbiner Bent Melchior om flygtningeliv dengang og i dag ved Abel Zemhret Kidane, der selv er flygtning fra Eritrea. Desuden seminarer, erfaringsudveksling, filippinsk festaften og multietnisk festgudstjeneste m.m.  Konferencen arrangeres i samarbejde med 10 kirkelige organisationer og menigheder.  

Se hele programmet her

MØD MIGRANTMENIGHEDER

På årets Regnbuekonference tirsdag den 26. september fortæller præster og ledere fra migrantmenigheder med rødder i Eritrea, DR Congo, Ghana, Cameroun, Rwanda, Filippinerne, Vietnam, Serbien, Rumænien og Sverige om visioner, glæder og udfordringer. Desuden giver tre biskopper deres perspektiv på, hvad folkekirken kan lære af migrantmenigheders kristendom og kirkeliv. Konferencen finder sted i Københavns Domkirke og starter kl. 17. 

Læs mere

LÆR AF DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS ERFARINGER

Fredag den 22. og lørdag den 23. september inviterer tre kirkelige organisationer til temadage/workshops i henholdsvis Roskilde og Aarhus med fokus på inddragelse af flygtninge og migranter som frivillige i det kirkelige integrationsarbejde. Hvad kan kirkernes lære af Dansk Flygtningehjælps erfaringer?

Læs mere