Marts 2015

Forårskonference om tro, flugt og fællesskab

København den 13.-14. marts 2015

Se fotos fra konferencen:  

http://ge.tt/3LkB9KC2

Konferencens hovedtaler var Chawkat Moucarry, der er interfaith specialist i den internationale kristne nødhjælps- og udviklingsorganisation World Vision, der arbejder i over 100 lande. Han er født og opvokset i Syrien, har en phd i islamiske studier fra Sorbonne Universitet i Paris og bor nu i England.

 

Biskop Steen Skovsgaard, Lolland-Falster Stift, holdt åbningsgudstjeneste og skriver om konferencen:

 

”Det blev et spændende og givende møde med en kompetent foredragsholder, som ikke alene har et stort kendskab til islam, men som i særlig grad har et hjerte for mission. Er der håb for Mellemøsten? Det havde Chawkat Moucarry et klart svar på. For der er masser af håb i Mellemøsten. Det findes i den kristne tro. De forfølgelser, som kristne udsættes for, styrker dem i troen og håbet og kærligheden. Som eksempel viste Moucarry et gribende og tankevækkende filmklip fra et interview med en 10-årig irakisk pige, Myriam, der sammen med sin familie var blevet fordrevet fra Mosul i Nordirak. Det blev det smukkeste, varmeste og rigeste udtryk for en dyb og levende tro hos en lille pige. Efter at have hørt og set pigens vidnesbyrd og sang var man ikke i tvivl om, at der er masser af håb for Mellemøsten og i de mennesker, som er fordrevne og forfulgte. Kristentroen er virkelig deres støtte, forsvar og håb. Og man kunne ikke andet end sidde beskæmmet tilbage med spørgsmålet: Er der håb for Europa?

     - Hvordan skal vi møde muslimer? Moucarrys svar var: ”Glem, at de er muslimer!” Lad være med at møde hinanden med fordomme, men mød hinanden først og fremmest som medmennesker og medborgere. ”Islam har mange ansigter, og ISIS er det værste!” konstaterede Moucarry – uden at konferencen dog kom til at handle så meget om ISIS. For vi må nemlig ikke glemme, at radikale muslimer udgør højst én procent af verdens 1,6 milliarder muslimer. Mødet med muslimer sammenfattede Moucarry i tre ord: Connection, Cooperation, Conversion: Kontakt, samarbejde og mulighed for konvertering. Det hele må tænkes med.”

 

Konferencen samlede godt 100 deltagere fra hele landet. Deltagerne kom fra mange forskellige kirketraditioner og repræsenterede til sammen mindst 18 lande. Lørdag fortalte fire herboende flygtninge og asylansøgere deres personlige historier om flugt, håb og kristentro, og Clement Dachet, nigeriansk teolog og tidligere koordinator for kirke og kulturelle relationer i Mission Afrika, holdt et erfaringsnært oplæg om stress og psykiske reaktioner på kulturskift, der vakte genkendelse hos mange tilhørere.  

 

Desuden bød konferencen traditionen tro på en række musikalske indslag - i år fra Filippinerne, Uganda og Rumænien samt en professionel minikoncert ved en tanzaniansk/finsk duo.

 

* Interviewet kan ses på youtube.com under SAT-7 KIDS under Myriam https://www.youtube.com/watch?v=_ige6CcXuMg